Label

Aktiviti (1) Cerpen (2) discuss (3) filem (1) gosip (1) health (3) how (3) Islam (17) MY DIARIES (9) nukilan (2) petua (1) politik (1) semasa (1) sharing is caring (1)

Wanita Keluar Rumah Dengan Memakai Wangian Sehingga Menggoda Lelaki

Inilah yang sudah menjadi kebiasaan kaum wanita, keluar rumah dengan menggunakan minyak wangi sehingga menjadikan kaum lelaki lebih tergoda kerana umpama wangian yang menghampirinya.
    Sabda Rasulullah s.a.w :
"Mana-mana perempuan yang menggunakan wangian kemudian melalui suatu kaum agar mereka mencium bau wanginya, maka dia seorang penzina"

Sebahagian wanita melalaikan dan meremehkan masalah ini, sehingga dengan sembarangan memakai wangian, sama ada bersama jurujual, pemandu atau orang lain yang tidak mustahil akan tergoda.
     Dalam masalah ini, syariat Islam amat tegas.Perempuan yang telah terlanjur memakai wangian jika hendak keluar rumah ia diwajibkan mandi terlebih dahulu seperti mandi junub, meskipun bertujuan ke masjid.
     Rasulullah bersabda :
"Mana-mana perempuan yang memakai wangian kemudian keluar ke masjid (dengan tujuan) agar bau wanginya tercium orang lain, maka solatnya tidak diterima sehingga ia mandi sebagaimana mandi janabah"

   Semoga Allah menunjukkan kita semua ke jalan yang lurus....


Tiada ulasan:

Catat Ulasan